Gemeenteraden van Bellingwedde en Rhede (Ems) bezoeken parlement Niedersachsen

Gemeenteraden van Bellingwedde en Rhede (Ems) bezoeken parlement Niedersachsen.

Bellingwedde. De gemeenteraden van Bellingwedde en Rhede (Ems) sluiten donderdag 16 november 2017 hun partnerschap af met een excursie naar het parlement (Landtag) van de Duitse deelstaat Niedersachsen. Al sinds 1979 hebben de gemeenten een partnerschap. Omdat de gemeente Bellingwedde vanaf volgend jaar samen met de gemeente Vlagtwedde de nieuwe gemeente Westerwolde vormt, komt daarmee een einde aan het partnerschap.

- Anfang: Hier könnte Ihre Werbung stehen. - Ende

De gemeenteraden zijn uitgenodigd door de gemeente Rhede (Ems) om de periode feestelijk af te sluiten. De gemeenteraden krijgen tijdens de excursie uitleg over de werking van het parlement en een rondleiding door het gebouw. Vorige week maandag werden tijdens een grensoverschrijdende raadscommissie al twee herinneringsplaquettes overhandigd door burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff en Gerd Conens. Deze krijgen een prominente plek in beide gemeentehuizen als herinnering aan het 38-jarige partnerschap.

Partnerschap Westerwolde
Na 1 januari 2018 neemt de nieuwe gemeente Westerwolde een besluit over het aangaan van een eventueel nieuw partnerschap met de gemeente Rhede (Ems). Daarbij wordt ook de Duitse gemeente Haren (Ems) betrokken, de huidige partnergemeente van de gemeente Vlagtwedde.